Gefle Metal Festival 2017

Det finns flera musikfestivaler i Sverige varje år, både pop, hip hop och rock. En väldigt stor metalkonsert hålls i Gävle, denna festival heter Gefle Metal Festival.  Festivalen är en stor händelse för många hårdrockare och många åker långt för att besöka festivalen. År 2016 var det ungefär 4000 hårdrockare som deltog på gasklockorna i Gävle. Trots att det finns relativt många hårdrocksfestivaler i Sverige så säger arrangörerna till Gefle Metal festival har en unik inriktning och sticker därför ut ur mängden på ett positivt sätt. Det är inte bara svenskar som kommer på denna festival utan även hårdrockare från andra länder runt om i världen. Denna festival har ett brett utbud och gillar man tung hårdrock är det nästan helt säkert att man kommer att gilla åtminstone ett av uppträdandena. De använder Extrem-metal som ett samlingsnamn för musiken på festivalen, men det spelas allt ifrån deathmetal till thrash- och doom-metal.

Uppträdanden

Det finns många band som gör unika spelningar i Sverige på denna festival. Tillexempel humoristiska blackmetal-bandet sportlovs som gjorde sin första spelning sedan 2004 där förra året. Under festivalen 2016 var det totalt 40 band som spelade. Det är även vissa utländska band som ska uppträda på festivalen år 2017, ett av dessa är det amerikanska thrash metal-bandet Testament. Detta är den enda gången under 2017 de kommer att genomföra en spelning på en festival i Sverige.

Testament

Testamentet anses av många vara det allra bästa livebandet inom thrash metal, så att de spelar på Gefle Metal Festival lockar många besökare dit. Bandet bildades år 1983 i San Fransisco och de blev snabbt mycket omtyckta. År 2016 utsågs deras platta Brotherhood Of The Snake till årets bästa skiva av Sweden Rock Magazine.

Dark Funeral

Dark funeral är ett annat band som kommer att spela på Gefle Metal Festival 2017. Bandet bildades år 1993 i Stockholm av gitarristen Lord Ahriman och Blackmoon. De skrev år 1995 ett kontrakt med skivbolaget No Fashio Records och började därefter på sitt kommande album. År 2017 vann bandet musikpriset på P3 Guld i kategorin årets Metal/rock

Jobbet mot sexuella trakasserier

De senaste åren har det rapporterats om otroligt många sexuella trakasserier, främst på stora festivaler. Detta händer inte bara på festivaler med vuxna utan även på festivaler så som Peace & Love där det är många yngre. Detta är något som Gefle Metal Festival tar mycket allvarligt på och arbetar ständigt för att försöka  hindra att något sånt skulle inträffa under festivalen. För att alla ska känna sig trygga finns det ständigt nattvandrare och belysning på campingen där man sover. För att öka säkerheten ytterligare visiteras även alla besökare vid ingången till festivalen.