Sweden Rock Festival 2017

Sweden Rock Festival är en stor festival i Sverige som även är känd internationellt. Sverige har relativt många musikfestivaler varje år men trots det var Sweden Rock Festival den allra största musikfestivalen år 2008 och 2013. Sweden Rock Festival rymmer över 40 tusen besökare och äger rum i Blekinge i början av juni varje år. Det är inte bara vuxna som besöker denna festival utan även barn, ungdomar och pensionärer. Sweden Rock Festival bjuder på allt från Klassisk rock till metal och blues. År 2008 var festivalen som allra störst då den nådde hela 33 200 besökare per dag vilket gjorde festivalen till den största genom tiderna i Sverige. Det är idag inte längre den största då andra musikfestivaler så som Bråvalla och Peace and Lova har fler sålda biljetter.

Artister som uppträder 2017

Vilka artister som spelar på Sweden Rock Festival varierar från år till år, några av de som ska uppträda år 2017 är Aerosmith och Scorpions.

Aerosmith

Aerosmith är ett av världens absolut största rockband. De har nu bestämt sig för att sätta punkt för sin karriär och de kommer endast att göra en spelning i Sverige under deras avskedsturné, nämligen på Sweden Rock Festival. De slog igenom i USA redan under 70-talet med låten Dream on och Sweet emotion. Inte långt där efter tog de Europa med storm och de har låtar som blivit mångmiljonsäljare. De har under hela karriären legat på musiktoppen inom hårdrock.

Scorpions

Scorpions är ett hårdrocksband från Tyskland. De skivdebuterade år 2971 och ses än idag som ett av de melodiösa hårdrockens främsta band.

Historia

Festivalen startades år 1992 under namnet Sommarfestivalen och hölls i Olofström i Blekinge. Redan under den tiden hade man stora namn som spelade på festivalen, några av dessa var Nazareth och Wishbone Ash. Efter ett år bestämde man sig för att festivalen skulle vara två dagar lång istället för en, och man flyttade den även till Karlshamn. När Sommarfestivalen flyttades till Karlshamn byttes även namnet ut och festivalen kallades numera för Karlshamn Rock Festival. Detta namn höll man fast vid enda till 1998 då festivalen flyttades till Norje i Blekinge. Då bytte man namn till Sweden Rock Festival, som det heter än idag. Det var även under denna tid man började fokusera mer på den tunga och hårda musiken. Det spelades allt från Blues till Heavy Metal och Black metal. Sweden Rock Festival växer för varje år som går och varje år slås det nya publikrekord. Sweden Rock Festival har som målsättning att hela tiden skapa en bättre och bekvämare helhetsupplevelse. Festivalen har ett stort matutbud och det fokuseras mycket på att det hela tiden ska vara städat och minimala köer. Något annat som många uppskattar med Sweden Rock Festival är den otroliga sammanhållningen och stämningen mellan besökarna. Det ä varje år besökare från över femtio länder som samlas tillsammans för att lyssna och njuta av musiken på festivalen.